Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Servië voor België & Nederland

Heeft u hulp nodig? +31(0)251 343 011

Garanties van Servië Reizen met ANVR en SGR

Forten en verdedigingswerken

In Servië zijn er verschillende forten en andere verdedigingswerken, de volgende belangrijkste Servische  forten van noord naar zuid zijn:

Fort Petrovaradin

Fort Petrovaradin werd gebouwd nabij Novi Sad, op de rechteroever van de Donau, op de plaats van het Romeinse fort van Cusum en het middeleeuwse Petrikon, waarvan de overblijfselen in 1690 werden gesloopt. Het werd gebouwd tussen 1692 en 1780 op een heuvel boven de Donau, en is een vesting in de vorm van een patroon van het Franse Vauban-systeem van militaire vestingwerken, het ontwerp  was van de Oostenrijkse militaire ingenieurs Marsigli, Keysersfeld en Wamberg.

Vesting van Belgrado
Het fort van Belgrado werd gebouwd als een verdedigingswerk op een heuvelrug met uitzicht op de samenvloeiïng van de rivieren de Sava en de Donau in de periode van de 2e tot de 18e eeuw. Tegenwoordig is het fort een uniek museum over de geschiedenis van Belgrado. Het complex bestaat uit het Belgrado-fort zelf, verdeeld in de Boven- en Benedenstad (Gornji / Donji Grad) en het Kalemegdan-park.

Fort Smederevo

Fort of vesting Smederevo ligt op een groot plateau aan de samenvloeiïng van de Jezava en de Donau. Het werd gebouwd met de bedoeling om Smederevo de hoofdstad van het land te maken en als de permanente residentie van Despoot Đurađ Branković, ter vervanging van hoofdstad Belgrado, dat na de dood van Despoot Stefan in 1427 was teruggegeven aan de Hongaren. Er werd veel geïnvesteerd in de constructie en het vertegenwoordigt de laatste grote prestatie van de Servische militaire architectuur.

Fort van Niš

De vesting van Niš werd gebouwd in de vroege 18de eeuw door de Turken, op de rechteroever van de rivier Nišava, in het eigenlijke centrum van de stad. Het werd gebouwd op Romeinse en middeleeuwse fundamenten. Zijn vorm is die van een onregelmatige veelhoek, met zijden van variërende lengtes. Het was gebouwd van steen dat was gewonnen uit de nabijgelegen Hum steengroeve, hoewel ook oude monumenten, sarcofagen en andere bouwmaterialen uit eerdere periodes werden gebruikt.

Stari Ras

De middeleeuwse stad Ras ligt 11 km ten westen van Novi Pazar en staat op een heuvel die bekend staat als Gradina. Het wordt verondersteld te zijn opgericht tijdens het bewind van John II Komnenos (1118-1143). Er zijn drie archeologische vindplaatsen in het oude Ras-complex: het fort op Gradina, de grot samen met het klooster van de aartsengel Michaël onder de vesting en de nederzetting Pazarište (voorheen Trgovište), waarvan de gebouwen ervan een verstedelijkte structuur aantonen.

Fantast-paleis
Bogdan Dundjerski heeft het Fantast-paleis gebouwd, een van de mooiste paleizen in Servië, 100 jaar geleden. Hij deed het, volgens sommige verhalen, alleen maar om te bewijzen dat hij niet failliet was gegaan. Het Fantast-paleis is een goede plek voor al die romantische zielen die het jammer vinden dat ze niet zijn geboren in de tijd van glamoureuze hoven en ballen. Breng een weekend door in een van de mooiste paleizen in Servië en voel je als royalty terwijl je door ruime zalen loopt, paard gaat rijden of gewoon geniet van de betoverende parken eromheen.
 

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, wijngaarden, rivieren en grotten? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives