Onze klanten waarderen ons zeer goed De reisspecialist van Servië voor België & Nederland

Heeft u hulp nodig? +31(0)251 343 011

Garanties van Servië Reizen met ANVR en SGR

Algemene aanbevelingen

Servië is een land dat een grote toeristische ontwikkeling doormaakt. Dat is vaak charmant, maakt en houdt een land authentiek, maar brengt ook onzekerheden met zich mee. Wij adviseren u daarom om uw reis(onderdeel) te boeken via een erkende reisorganisatie zoals Servië Reizen, onderdeel van Novi Travel. Wij zijn aangesloten bij het ANVR, Calamiteitenfonds en de Stichting Garantie Reisgelden (SGR) en er is altijd iemand van onze organisatie ter plaatse in Servië.

We bieden al meer dan 10 jaar reizen naar de Balkan aan. Hier volgen nog enkele tips en aanbevelingen van algemene aard:
- bereid u goed voor op uw reis (reisdocumenten, identiteitspapieren, adressen en telefoonnummers)
- ga goed uitgerust op reis en werk aan een goede gezondheid voor u gaat reizen
- voor West-Europeanen is het vaak wennen om in Servië auto te rijden, ondanks dat de wegen van goede kwaliteit zijn. Het is op veel plaatsen bergachtig met veel bochtenwerk, en de gemiddelde Serviër zou best meer rekening met u kunnen houden en scheurt er flink op los. Je vraagt je soms wel eens af of Serviërs wel “om de bocht” kunnen kijken als ze inhalen.
- houdt u aan de verkeersregels, ondanks dat de politie wel tolerant is t.o.v. toeristen.
- ga goed voorbereid naar het strand aan meren en rivieren en neem voldoende zonnecrème mee.
- houdt rekening met de toegestane zwemzones en kijk altijd goed uit voor watersporters en pleziervaart.
- vooral in de hete zomermaanden kan het erg warm worden in Servië en drink dan voldoende water en hou in de auto altijd veel water bij de hand.
- te vaak komen er bosbranden voor in Servië. Maak in geen geval open vuur in de natuur (dit is uiteraard strafbaar) behalve op speciaal daarvoor bestemde plaatsen die goed staan aangegeven.
- informeer naar de weersverwachting voordat u de bergen in trekt om te wandelen of te fietsen en ga met goed schoeisel op pad. Maak gebruik van gemarkeerde paden en neem voldoende drinkwater mee, eventueel een zaklamp en een voldoende opgeladen telefoon. Ga voor de uitdagende routes op pad met een lokale berggids.

"Kun jij kiezen tussen nationale parken, oude steden, wijngaarden, rivieren en grotten? Zie alles met onze fly drive vakanties"

Bekijk alle Fly & Drives